Ingezonden

HOOFDDORP – Argos-Shimano zal zaterdag als laatste van de drie Nederlandse ploegen van start gaan in de ploegentijdrit in de Vuelta.

De ploeg met de Nederlanders Koen de Kort en Tom Dumoulin in de gelederen begint om 20.15 aan de race over 16,5 kilometer in Pamplona.

Voor Robert Gesink en Bauke Mollema begint de weg naar revanche voor de mislukte Tour de France ruim een half uur eerder, om 19.43.

Hun Raboploeg verschijnt met nog vier rijders van eigen bodem aan de start, namelijk Lars Boom, Stef Clement, Laurens ten Dam en Dennis van Winden.

Acht minuten nadat de Raborenners zijn vertrokken, begint de Ronde van Spanje voor Vacansoleil-DCM. Ook Rob Ruijgh, die tijdens de Tour de France af moest stappen, is uit op eerherstel.

Verder staan de Nederlanders Martijn Keizer, Pim Ligthart, Bert-Jan Lindeman en Wouter Mol om 19.51 aan het vertrek.

De Spaanse ploeg Caja Rujal opent om 19.03 het bal. Movistar met titelverdediger Juan José Cobo in de gelederen, start om 20.27 als laatste, voorgegaan door de equipe van de grote favoriet voor de eindzege van dit jaar. Het Saxo Bank-Tinkoff van Alberto Contador vertrekt op 20.23.


Door: NUsport

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2887068/argos-start-als-laatste-nederlandse-ploeg.html