Ingezonden

GERAARDSBERGEN – Lars Boom wist tijdens de Olympische Spelen in Londen al dat het goed zat met zijn vorm.

Dat zei hij zondag na afloop van de slotetappe van de Eneco Tour, waarin hij zich verzekerde van de eindzege. ”Ik ben al goed sinds het NK”, zei de 26-jarige Brabander van de Rabobank-ploeg.

”Ik ben er voor het eerst in geslaagd om conditioneel lang op één peil te blijven”, zei Boom in finishplaats Geraardsbergen.

”Ook in Londen was ik gewoon goed. Bij de tijdrit had ik een off-day, maar ik was en ben wel in vorm.”

Dat liet hij deze Eneco Tour dan ook zien in de tijdrit van zaterdag. Boom finishte daarin als derde en klom naar de tweede plaats in het klassement. Dat bleek de opmaat naar de eindzege.

Vuelta

Nu heeft de Raborenner twee dagen vrij voor hij naar Spanje vertrekt om daar aan de Vuelta mee te doen. En ook daar heeft Boom plannen.

”Ik hoop dat ik de eerste week een beetje goed door kom. Dan kan ik in de tweede of derde week voor een etappewinst gaan.” Hij ziet de Ronde van Spanje ook als een goede voorbereiding op het WK, later dit jaar met de finish in Valkenburg.

Contador

In Spanje verwacht Boom veel van Alberto Contador. De Spanjaard van de Saxo Bank-ploeg maakte tijdens de Eneco Tour zijn rentree in het profpeloton na een dopingschorsing.

”Saxo reed heel sterk en Contador maakte wel een goede indruk. Vooral op de voorlaatste beklimming van de Muur”, aldus Boom.


Door: ANP

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2882859/boom-ben-al-goed-sinds-nk.html