Ingezonden

VEENENDAAL – Theo Bos heeft voor het tweede jaar op rij de Dutch Food Valley Classic gewonnen. 

De renner van Rabobank bleef na 197 kilometer in de straten van Veenendaal Peter Sagan en zijn Australische ploeggenoot Mark Renshaw voor in de massasprint.

Het peloton achterhaalde op vijftien kilometer van de meet een kopgroep van zes vluchters, die ruim 150 kilometer vooruit reed.

Bos zag de zege als een beloning voor het harde werk van zijn ploeggenoten die het grootste deel van de achtervolging op zich hadden genomen. ”Ik had aanvankelijk geen superbenen, maar hoefde ze gelukkig niet teleur te stellen”, zei Bos na afloop.

Dat Bos met Sagan een meervoudig etappewinnaar én eindwinnaar van het puntenklassement in de afgelopen Tour de France wist te verslaan, sprak de Gelderse sprinter wel aan.

Meer waarde

”Winnen is voor mij altijd mooi, maar natuurlijk heeft het nog meer waarde als je sterke sprinters achter je kunt houden. Maar je moet er ook weer niet te veel conclusies aan verbinden. Dit is een vlakke sprint en dat is niet zijn specialiteit en wel de mijne”, zei Bos.

De Dutch Food Valley Classic stond tot en met 2006 bekend als Veenendaal-Veenendaal.

Het is voor Rabobank de derde belangrijke zege in zes dagen, na de overwinning van Lars Boom in de Eneco Tour en die van Luis Leon Sanchez in de Clasica San Sebastian.


Door: ANP/NUsport

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2886985/bos-schrijft-dutch-food-valley-classic-naam.html