Ingezonden

HOOFDDORP – Jonathan Castroviejo draagt na het eerste weekend in de Vuelta verrassend de leiderstrui. De renner van Movistar vreest echter de bergrit van maandag.

De rode trui van Castroviejo kwam zondag eigenlijk nooit in gevaar, maar de Spanjaard verwacht dat er maandag aangevallen gaat worden door de klassementsrenners.

”De etappe van zondag was redelijk gemakkelijk. De ploeg was geweldig. Het is een voorrecht om met zulke mensen te werken.”

”Maandag wordt een belangrijke dag. Ik ken de klim goed en denk dat de klassementsrijders zich van voren zullen laten zien. Het is een korte, steile klim en we zullen daar zien wie er in aanmerking komen voor de eindzege dit jaar”, aldus Castroviejo.

Een van de topfavorieten, Alberto Contador, is niet blij met de vroege bergetappe. ”Het komt een beetje te vroeg voor mij. Ik heb nog weinig kilometers in de benen, maar het is wat het is. Het wordt denk ik een leuke en attractieve rit waar renners als Joaquim Rodriguez en Igor Anton favoriet voor zijn.”


Door: NUsport

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2888141/castroviejo-klassementsrenners-gaan-zich-laten-zien.html