Ingezonden

HOOFDDORP – Alberto Contador kijkt met een goed gevoel terug op de Eneco Tour, de koers waarin hij zijn rentree maakte na zijn dopingschorsing. 

De 29-jarige renner van Saxo Bank is naar eigen zeggen geslaagd in z’n opzet om ritme op te doen voor de Ronde van Spanje.

“Ik ben in een goede vorm, voelde me sterk, ook al was het parcours niet op mijn lijf geschreven. Elke dag ging het beter. Ik weet zeker dat ik voor de Vuelta-start nog progressie kan boeken”, laat Contador weten in een perscommuniqué van de Ronde van Spanje.

Froome

De Tourwinnaar van 2007 en 2009 zal voor de eindzege gaan, zo meldt zijn ploegleider Bradley McGee. “Chris Froome wordt vermoedelijk onze belangrijkste concurrent. Het zal voor Sky lastig worden om twee grote rondes te domineren.”

“Er wordt ons vaak gevraagd wanneer Contador de leiding zal nemen. Ik denk niet dat het in ons belang is om heel vroeg de leiderstrui te veroveren. Maar Contador kennende zal hij elke kans benutten die zich voordoet.”

Het wordt voor Contador pas zijn tweede deelname aan de Vuelta. Vier jaar geleden kroonde hij zich tot winnaar van de drieweekse rittenkoers.


Door: NUsport

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2883491/contador-vertrouwen-vuelta.html