Ingezonden

HOOFDDORP – John Degenkolb heeft woensdag de vijfde etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Duitser van de Nederlandse ploeg Argos-Shimano toonde zich net als zondag de sterkste in de massasprint. 

De Italiaan Daniele Bennati legde beslag op de tweede plaats, voor de Belg Gianni Meersman. Er finishten twee Nederlanders in de top tien: Raymond Kreder (zesde) en Pim Ligthart (tiende).

De leiderstrui van Joaquim Rodriguez en de posities van Bauke Mollema (vierde), Robert Gesink (vijfde) en Laurens ten Dam (tiende) kwamen niet in gevaar in de rit naar Logroño.

De rit stond in het teken van een lange ontsnapping van Javier Chacon. De Spanjaard demarreerde al na 2,4 kilometer uit het peloton en kreeg verrassend genoeg geen medevluchter met zich mee.

Daarmee was het scenario voor de etappe voor driekwart geschreven. Chacon liep snel uit op het peloton, dat het tempo een beetje verhoogde toen het verschil twaalf minuten bedroeg.

Spartelen

Uitzicht op de dagzege kreeg de Spanjaard dan ook niet en nadat hij nog even mocht spartelen werd hij ruim voor de aankomst al ingerekend.

De ploegen van de spurters waren er namelijk bij gebaat om alles bij elkaar te houden, zeker gezien het sprintersvijandige parcours van deze Vuelta. In de finale probeerde niemand meer weg te komen, waarna Degenkolb het werk van Argos-Shimano afmaakte.

Donderdag eindigt de etappe bergop, bepaald geen zeldzaamheid in deze ronde. Vlak voor de finish in Jaca moeten de renners twee klimmetjes van de derde categorie over.


Door: NUsport

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2890558/degenkolb-sprint-opnieuw-zege-in-vuelta.html