Ingezonden

HOOFDDORP – John Degenkolb heeft zondag de tweede etappe in de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De Duitser van de Nederlandse Argos-Shimano toonde zich de sterkste in de massasprint. 

De Australiër Allan Davis legde beslag op de tweede plaats, voor de Brit Ben Swift. Dennis van Winden was de beste Nederlander met een veertiende stek.

Jonathan Castroviejo behoudt de leiderstrui na de 180 kilometer lange rit die het peloton naar Viana voerde. De Spanjaard won zaterdag met zijn team Movistar de ploegentijdrit in Pamplona.

Terpstra

Tot een van de eerste aanvallers in deze Vuelta behoorde Niki Terpstra. De Nederlands kampioen op de weg belandde in een kopgroep met de Spanjaarden Javier Chacon en Javier Aramendia en de Rus Michail Ignatjev.

De vluchters kregen pas ruimte van het peloton toen Terpstra, die na de ploegentijdrit een goede positie bekleedde in het klassement, zich liet terugzakken.

Chacon, Aramendia en Ignatjev fietsten vervolgen een maximale voorsprong van ongeveer vijf minuten bij elkaar. Toen de ploegen van de sprinters eenmaal het tempo opvoerden in het peloton nam het verschil snel af en na een kat-en-muisspel was de samensmelting op zo’n tien kilometer een feit.

Omdat hij als eerste de top van het enige colletje passeerde, mag Chacon zich de eerste leider van het bergklassement noemen.

Lagoetin

In de slotfase probeerde Vacansoleil-coureur Sergei Lagoetin nog een massasprint te voorkomen. De 31-jarige Oezbeek werd ingerekend, waarna Degenkolb afrekende met zijn collega-spurters.

Maandag staat de eerste van vele bergetappes in deze Vuelta op de rol. De aankomst in Eibar ligt na een korte afdaling die volgt op de beklimming van de Alto de Arrate, een col van 5,5 kilometer tegen een gemiddeld stijgingspercentage van 7,8 procent.


Door: NUsport

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2888033/degenkolb-zegeviert-in-vuelta.html