Ingezonden

COLLADA DE LA GALINA – Robert Gesink was zaterdag tevreden over zijn optreden in de achtste etappe van de Ronde van Spanje.

Hoewel hij op de slotklim niet met de topfavorieten meekon, finishte hij als negende en staat nu vijfde in de tussenstand.

”Ik voel me prima en doe goede zaken voor de plek waar ik sta. Vandaag had ik goede benen. En het is lekker om te merken, dat je in dit veld gewoon prima mee kunt”, zei Gesink.

“De vier besten hebben op dit soort beklimmingen nog iets over om te springen, maar ik kan me steeds beter handhaven”, doelde de Raborenner op ritwinnaar Alejandro Valverde, Joaquim Rodriguez, Alberto Contador en Chris Froome.

“Het verschil loopt ook niet echt op. Vandaag bleef ik er kort achter tot ze in de slotkilometer gingen sprinten. Toen liep het nog een beetje op.”

Bauke Mollema

Bauke Mollema had zaterdag een wat mindere dag en zakte door een 23e plaats in de rit naar de tiende stek in het klassement, één plaats achter adjudant Laurens ten Dam.

Mollema liet zelf weten dat hij nu ‘niet vooruit komt’. Ploegleider Adri van Houwelingen wilde dat enigszins nuanceren.

“Bauke verloor inderdaad meer tijd dan dat we hadden gehoopt, maar zo dramatisch was het nou ook weer niet. Als dit ‘niet vooruit komen’ is, dan wil ik wel zien wat er gebeurt als hij straks wel vooruit komt.”

Van Houwelingen ziet nog voldoende mogelijkheden in deze Vuelta voor de Groninger. “Bauke kennende, kan hij weer opkrabbelen. Bovendien komt er nu misschien wel een kans om voor een ritzege te gaan.”


Door: ANP/NUsport

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2892905/gesink-ik-had-goede-benen.html