Ingezonden

HOOFDDORP – Lang zaten ze op de ‘hot seats’, als leiders in de wedstrijd bij de eerste etappe van de Ronde van Spanje. Maar op het laatste moment moesten de renners van de Rabobank toezien hoe Movistar nog sneller was in de ploegentijdrit.

De coureurs van de Nederlandse ploeg wisten daardoor niet of ze blij moesten zijn met de mooie tweede plaats, of moesten balen vanwege het nipte verlies, op tien seconden van de winnende Spaanse formatie.

“Tweede is natuurlijk jammer, als je ziet hoe lang we daar op de hot seats zaten”, zei Bauke Mollema op de site van zijn ploeg. De Groninger is tijdens de Vuelta kopman samen met Robert Gesink.

Voor de beide Nederlanders betekende de eerste etappe daarom ook met name een goede start met het oog het klassement.

Mollema: “Vooraf hoop je op zo’n goede tijd. We laten veel van de belangrijkste klassementsrenners achter ons. Dit is een goede uitgangspositie”, doelde hij bijvoorbeeld op de twee seconden die Rabo pakte op Team Sky van Chris Froome en vier seconden op Alberto Contador en Saxo Bank.

Apart stadion

De tijdrit finishte in de stierenvechtarena in Pamplona, de stad die bekend staat om het jaarlijkse stierenrennen. De Raborenners zaten dan ook middenin het stadion te wachten op de aankomst van de andere ploegen.

“Het was wel apart om daar te zitten”, vond Mollema. “We zagen iedereen onder ons langs finishen. En toen Sky voorbij kwam met een slechtere tijd, wisten we dat we een goede tijd hadden neergezet. Dit geeft wel vertrouwen.”

Grote Motoren

Lars Boom was de motor van de ploeg. “We hebben goed gedraaid”, zei hij. “Ik heb wat beurten gedaan die wat langer waren. Dat is mijn taak. Ik weet wat ik moet doen, dat heb ik gedaan.”

Gesink was vooral bij met de start van zijn Ronde van Spanje. “Ik denk dat we heel goed gereden hebben. De grote motoren waren sterk. Als kopmannen zijn we goed gefinished. En dat is de bedoeling van een ploegentijdrit.”


Door: NUsport

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2887704/mollema-goede-uitgangspositie.html