Ingezonden

HOOFDDORP – RadioShack-Nissan-Trek heeft de contracten van Giacomo Nizzolo en Yaroslav Popovych verlengd.

Dat maakte de wielerploeg maandag bekend.

De 23-jarige Italiaan Nizzolo tekende tot en met 2014 bij, terwijl de 32-jarige Popovych in ieder geval nog volgend seizoen voor het team van Johan Bruyneel zal rijden.

De Belgische manager toonde zich in zijn nopjes met de contractverlengingen. “Ik ben heel blij en trots. Ik kon voelen dat beide renners deel wilden blijven uitmaken van ons project.”

Sprinter Nizzolo pakte recent zijn eerste zege op World Tour-niveau door de vijfde etappe van de Eneco Tour te winnen. Ook won hij dit jaar het klassement van de Ronde van Wallonië en werd hij derde bij de Vattenfall Cyclassics. Bruyneel noemde hem ‘een van de meest beloftevolle jongere op dit moment’.

“Ik ben blij dat ik kan blijven bij de ploeg die mij een kans heeft gegeven prof te worden”, zei de Italiaan zelf. “Mijn recente zeges waren goed voor alle partijen. Nu hoop ik een stap voorwaarts te gaan doen en het vertrouwen van het team terug te betalen.

Tweede familie

Ook voor Popovych was de keuze om bij te tekenen geen lastige. “Dit team is als een tweede familie voor mij. Ik voel me hier goed, dus er is geen reden om over een verandering na te denken”, zei de man uit Oekraïne.

Bruyneel: “Er zijn weinig coureurs in het peloton zo loyaal als ‘Popo’. Je kunt altijd op hem rekenen en het was heel belangrijk voor mij om hem aan boord te houden.”

Beide renners zitten niet in de Vuelta-ploeg van RadioShack.


Door: NUsport

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2894349/nizzolo-en-popovych-langer-bij-radioshack.html