Ingezonden

HOOFDDORP – Rabobank heeft zes Nederlanders opgenomen in de selectie voor de Ronde van Spanje, die zaterdag van start gaat in Pamplona.

Bauke Mollema en Robert Gesink proberen zich in de Vuelta te revancheren voor de Tour de France. Beiden moesten vroegtijdig de strijd staken na een valpartij.

De andere Rabo-Nederlanders zijn Lars Boom, Stef Clement, Laurens ten Dam en Dennis van Winden.

Voor de buitenlandse inbreng zorgen de Deen Matti Breschel, de Spanjaard Juan Manuel Garate en de Duitser Grischa Niermann.

De afgelopen dagen boekte Rabobank succes in de Eneco Tour (Boom) en Clasica San Sebastian (Luis Leon Sanchez).

Goede lijn

Ploegleider Adri van Houwelingen zegt op de website van zijn formatie de goede lijn door te willen trekken. ”Als ons dat lukt staan ons mooie weken te wachten.”

Het team is in goede vorm, zegt Van Houwelingen. ”We hebben een paar sterke weken achter de rug. Nu willen we deze lijn doortrekken.”

”Laten we wel realistisch blijven”, aldus Van Houwelingen. ”Gemakkelijk zal het niet worden.”

“Het zal zwaar worden, maar alle renners in de ploeg zijn in orde. Dat hebben ze in de laatste wedstrijden bewezen. We willen natuurlijk heel graag een etappe winnen.

“Ik denk, gezien het parcours, dat zeker Bauke daar goede kansen op maakt. Maar ook Lars Boom en Matti Breschel hebben hun zinnen op winst gezet.”

Mollema

Zowel Mollema als Gesink heeft goede ervaringen in de Vuelta. Eerstgenoemde werd vorig jaar knap vierde en won het puntenklassement.

Gesink werd in 2008 zevende in de Vuelta en een jaar later zesde.


Door: NUsport/ANP

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2885208/rabobank-met-zes-nederlanders-in-vuelta.html