Ingezonden

HOOFDDORP – De eerste etappe van de Ronde van Spanje is gewonnen door Movistar. De Spaanse ploeg was het snelste in een ploegentijdrit over 16.5 kilometer door de straten van Pamplona.

Rabobank stond met Lars Boom als motor lang aan de leiding met een tijd van negentien minuten en één seconde, maar het als laatste gestarte Movistar ging nog onder die tijd door.

De Spaanse ploeg van de winnaar van vorig jaar Juan José Cobo was tien seconden sneller dan de Nederlandse formatie.

Jonathan Castroviejo ging als eerste over de streep in de volle Plaza de Toros stierenvechtarena van Pamplona en mag daardoor zondag in de gouden leiderstrui starten.

Het Omega-Pharma QuickStep van Niki Terpstra en BMC reden dezelfde tijd als Rabobank en werden als derde en vierde geklasseerd. Voor Rabo zaten kopmannen Bauke Mollema en Robert Gesink bij de eerste vijf renners die aan de finish kwamen.

Team Sky werd vijfde op twaalf seconden, waardoor Chris Froome een minieme tijdwinst van twee seconde pakte op Alberto Contador. De Spanjaard werd met zijn ploegmaten van Saxo Bank op veertien seconden zevende.

Val Thomas Dekker

Vacansoleil zette 19.26 neer en eindigde daarmee als dertiende. Argos-Shimano startte als laatste van de drie Nederlandse ploegen en werd met een achterstand van 59 seconden op Movistar negentiende.

Garmin eindigde op ruime afstand als een-na-laatste, omdat een deel van de ploeg van Thomas Dekker, Michel en Raymond Kreder en Martijn Maaskant onderuit ging. Dekker lag bij die valpartij en kwam met aardig wat schaafwonden over de streep.


Door: NUsport

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2887601/rabobank-tweede-in-openingsrit-ronde-van-spanje.html