Ingezonden

HOOFDDORP – Joaquim Rodriguez gaat er vooralsnog niet van uit dat hij de rode leiderstrui in de Vuelta ook na de slotetappe in Madrid aan mag trekken.

“Ik ben realistisch. Op dit moment zijn Froome en Contador in goede doen. En zij zijn sterker dan ik in de race tegen de klok”, doelt Rodriguez op de individuele tijdrit van woensdag.

De klassementsleider koestert vooralsnog een voorsprong van 33 seconden op de nummer twee Froome. Contador, die derde staat, kijkt tegen een achterstand aan van veertig tellen.

“Om de Vuelta te winnen, moet ik de beste tijdrit van mijn leven rijden. Bovendien moeten Froome en Contador een slechte dag hebben”, aldus Rodriguez na afloop van de achtste etappe.

Dat Rodriguez de ritzege zaterdag op de top van de La Gallina aan Alejandro Valverde moest laten deerde hem niet zoveel. “Ik wilde winnen, maar neem mijn hoed af voor Alejandro voor zijn sprint.”

“Ik ben niet teleurgesteld. Ik heb genoten van één van de mooiste dagen in het wielrennen. Ik heb goed gereden en gevochten met een paar van de beste rijders ter wereld.”

Lees alles over de Vuelta op de special van NUsport


Door: NUsport

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2893114/rodriguez-tempert-verwachtingen.html