Ingezonden

HOOFDDORP – Alejandro Valverde bezorgde Movistar maandag al de tweede zege in deze Vuelta en pakte ook nog de leiderstrui. Volgens de Spanjaard is de Ronde van Spanje nu al geslaagd voor de wielerformatie.

Valverde had zijn pijlen dit jaar gericht op een goede eindklassering in de Tour de France, maar een val maakte een einde aan zijn ambities. Hij won echter wel nog een etappe en herhaalde dat kunstje in Spanje door Joaquim Rodriguez in een sprint nipt voor te blijven.

”Het is nooit gemakkelijk om Rodriguez te verslaan, maar vandaag was ik net wat scherper dan hem. We verdienden het beiden om te winnen.”

Alberto Contador trok tijdens de rit diverse malen ten aanval, maar dat verbaasde Valverde niets. ”Ik was niet verrast door de demarrages van Contador. Hij was namelijk de sterkste renner in het peloton voor zijn schorsing.”

Door de zege nam Valverde de leiderstrui over van zijn ploeggenoot Jonathan Castroviejo en bleef de rode trui in bezit van Movistar. ”We behouden de leiderstrui en hebben nu al twee etappes gewonnen. Onze missie is al geslaagd en alles wat we vanaf nu meepakken is een bonus.”


Door: NUsport

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2888903/valverde-onze-missie-al-geslaagd.html