Ingezonden

HOOFDDORP – Alejandro Valverde was na afloop van de vierde etappe van de Vuelta woedend op de Sky-ploeg. De Spanjaard verloor zijn leiderstrui nadat hij ten val was gekomen en er niet meer in slaagde terug te keren.

De renner van Movistar was kwaad, omdat een coureur van de Britse formatie hem ten val zou hebben gebracht en vervolgens de aanval koos.

“De ploeg van Sky vormt een geheel en daar hebben ze het volste recht toe. Ik heb de trui niet daardoor verloren, maar door een gebrek aan respect”, zegt Valverde tegenover Cyclingnews.

Nicolas Portal, directeur bij Sky betreurt de gang van zaken, maar ontkent dat er opzet in het spel is. Binnen de ploeg zou men niet op de hoogte geweest zijn van de val van Valverde.

Ongelukkig

“Ik ben heel ongelukkig met wat er gebeurd is. Deze mensen zijn mijn vrienden. Iedereen was nerveus. Toen we op kop gingen rijden, zagen we een renner van Saxo Bank op de grond liggen, maar ik heb Valverde of Contador niet gezien”, zegt hij.

“Het was een open race, wij vielen aan en dan krijg je dit. Wij hebben het zo niet gewild. Het was een moeilijke situatie, maar ik denk niet dat onze rijders verantwoordelijk zijn voor de val van Alejandro”, aldus Portal tot slot.


Door: NUsport

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2889748/valverde-sky-renner-bracht-me-val.html