Ingezonden

AMSTERDAM – Aleksandr Vinokoerov is verheugd dat hij zijn wielercarrière dit jaar in stijl heeft kunnen afsluiten met de olympische titel in Londen.

De 38-jarige renner van Astana zat dinsdag in de Clasica San Sebastian voor het laatst op de fiets in een professionele koers. Hij eindigde als 35e, op ruim drie minuten van winnaar Luis León Sanchéz.

“Ik wilde door de voordeur vertrekken en had mij dit jaar als doel gesteld om een etappe in de Tour de France te winnen. Dat lukte niet, maar met de olympische titel werd het zelfs nog beter”, zegt hij tegen Cyclingnews.

Verantwoordelijkheid

De Kazach liep vorig jaar bij een valpartij in de Tour een gebroken dijbeen op, waardoor een voortijdig einde aan zijn loopbaan leek te komen.

De klassiekerspecialist knokte zich echter terug en speelde nog even met de gedachte om pas na het WK in Valkenburg in september zijn fiets op te bergen.

“Na het ongeluk van vorig jaar heeft het mij heel veel kracht gekost om terug op niveau te komen. Het was zwaar, maar ik wilde zo geen afscheid nemen van het wielrennen. Nu is het tijd voor mijn land- en ploeggenoten om op te staan en meer verantwoordelijkheid te nemen.”

President

Vinokoerov won in zijn carrière onder meer etappes in de Tour en Vuelta, Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race, Parijs-Nice en de Ronde van Zwitserland. Een smetje is zijn tweejarige schorsing die hij in 2007 kreeg voor het gebruik van bloeddoping.

Vinokoerov keert nu eerst terug naar Kazachstan, waar hij samen met de andere olympische kampioenen van zijn land een bezoek brengt aan de president.


Door: Novum

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2884877/vinokoerov-gelukkig-met-afscheid-in-stijl.html