Ingezonden

PLOUAY-BRETAGNE – Marianne Vos heeft zaterdag de wereldbeker in stijl afgesloten. De olympisch kampioene won in het Franse Plouay-Bretagne de laatste wedstrijd van de cyclus van dit seizoen.

Vorige week verzekerde de Raborenster zich in Zweden al van de eindzege.

Vos maakte deel uit van een kopgroep van drie en was daarin de sterkste. De Raboploeg stelde daarmee ook de eindzege in het ploegenklassement veilig.

“Het ploegenklassement was vandaag het belangrijkste”, zei Vos na afloop. ”Ik voelde me niet zo heel super en ook Pauline Ferrand-Prevot had het moeilijk, dus het was wel even spannend of het allemaal zou gaan lukken.”

“We waren er in het begin van het seizoen ook niet vanuit gegaan dat we in ons eerste jaar zomaar even zouden gaan winnen. Vanaf het begin draait het echter al goed in de ploeg. Niet alleen in de wereldbekerwedstrijden, maar eigenlijk moet in alle koersen met ons rekening worden gehouden.”

Derde grote prijs

Vos behaalde met haar eindoverwinning in de wereldbeker haar derde grote prijs van dit jaar, na de Giro Donne en de olympische titel.

De mannen rijden zondag in de GP Plouay. Namens Rabobank maakt Maarten Tjallingii, die tijdens de derde touretappe zijn heup brak, zijn rentree in de Worldtour-koers.


Door: ANP/Novum

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2892867/vos-sluit-wereldbeker-in-stijl-af.html