Ingezonden

 De Reeuwijkse Plassen zijn meerdere plassen die aaneengeschakeld liggen, in de buurt van Gouda. Het was een week met prachtig weer, dus de Zeeverkenners hebben kunnen genieten door te zwemmen en te varen. Ook de Waterwelpen waren 5 dagen op kamp in het clubhuis wat naast die van de Zeeverkenners stond. Ook zij hebben geweldig genoten.

Op zaterdagochtend om 8 uur stappen de Zeeverkenners aan boord van hun lelievletten. Een lelievlet is een boot van ongeveer zes meter lang die speciaal ontworpen zijn voor waterscouts om in te kunnen zeilen, roeien en wrikken. Gesleept door de leiding in de motorvlet ging de stoet richting de Reeuwijkse Plassen.

De ouders en andere familieleden stonden zwaaiend op de kade bij de Thamerkerk. Over de Amstel gingen we via de Drecht naar de Tolhuissluis. De grote sluis bleek niet te werken, maar de oudere kleinere sluis werkte wel en gelukkig paste we daar helemaal in. Daarna verliep de reis voorspoedig door Waddinxveen en Boskoop richting Gouda. Daar werden we door een brugwachter op de fiets door de stad Gouda begeleid.

Dit liep allemaal beter dan verwacht, dus rond half 4 konden we al een plekje zoeken aan de steiger van onze gastheer, scoutinggroep ‘Cornelis de Houtman’ in Reeuwijk. Nu konden we een week verblijven aan de Reeuwijkse Plassen. Dit deden we niet alleen. De Waterwelpen van onze scoutinggroep verbleven in het clubhuis naast ons, voor 5 dagen. Zo konden ook deze vier jonge jeugdleden, van 10 en 11 jaar, een leuk kamp hebben. 

Voor de clubhuizen van onze gastheer hebben we onze tenten opgezet. Binnen konden we zitten, koken en eten. Op zondag was het zo warm dat zwemmen de enige juiste activiteit was. ’s Avonds zijn we het bos ingetrokken wat achter het clubhuis lag. Daar hebben we ons kunnen uitleven door een bosspel.

Op maandag gingen de  Zeeverkenners de omgeving verkennen met behulp van een GPS tocht. Vanwege het warme weer moest varen gecombineerd worden met zwemmen om het hoofd koel te houden.

’s Avonds moesten de Zeeverkenners zelf koken, want de leiding was niet van plan dat de hele week te doen. Pasta, aardappel-groente-vlees en pannenkoeken waren maaltijden op maandag, dinsdag en woensdag. Helemaal zelf gekookt smaakt het uiteraard het lekkerst.

Op donderdag zijn we naar Gouda geweest. Hier konden de Zeeverkenners de voorraad snoep e.d. aanvullen en over de markt lopen. Aan het einde hebben we nog een smokkelspel gespeeld over de markt. Die avond hebben we film gekeken. Dit was niet de eerste avond dat we dit deden, maar de Zeeverkenners moesten na 22 uur stil zijn buiten, dus binnen film kijken was dan een goede optie. 

Op vrijdag hebben we alvast de tenten weer ingepakt, voordat het ging regenen. Die avond kwam het met bakken uit de hemel. Maar gelukkig lag iedereen lekker binnen, veilig en droog. Op zaterdagochtend zo snel mogelijk na het ontbijt de boten weer in om vervolgens de sleep weer door Gouda terug te trekken. Ook de terugweg gingen voorspoedig, dus voordat de familie weer klaarstond, hebben de Zeeverkenners alle materialen weer netjes opgeborgen. We kunnen terugkijken op een leuk kamp met mooi weer op een mooie plek. 

Dit artikel is voor het laatst aangepast op:
13 augustus 2012

Bron: http://www.dichtbij.nl/amstelland/regionaal-nieuws/artikel/2405943/waterscouts-op-zomerkamp-in-reeuwijk.aspx