Ingezonden

HOOFDDORP – De aankomende Vuelta a España is de eerste grote ronde waarin Chris Froome als kopman aan de start staat. Na twee tweede plaatsen in een drieweekse rittenkoers mikt de 27-jarige Brit van Team Sky op de eindzege in Madrid. 

“Ik hoop dat ik er het maximale uit kan halen. Uiteraard zou ik graag eens een grote ronde op mijn naam schrijven na die tweede plaatsen”, stelt Froome in een perscommuniqué van de Vuelta.

“Het wordt lastig om hetzelfde niveau te bereiken als tijdens de Tour de France. Mijn deelname aan de Olympische Spelen maakte het extra moeilijk om me adequaat voor te bereiden. Ik heb bijvoorbeeld nog weinig informatie kunnen inwinnen over het parcours.”

Een van Froomes concurrenten wordt waarschijnlijk Alberto Contador, die zijn rentree in een grote ronde wil opluisteren met een triomf.

“Of hij te verslaan is? Alles kan gebeuren in drie weken, zeker in Spanje. Ik krijg warme gevoelens als ik denk aan de editie van 2011. Voor het eerst kon ik op zo’n podium laten zien wat ik in mijn mars had. Dat gaf me de kans om dit jaar uit te komen in de Tour en op de Spelen.”

Froome finishte vorig jaar op dertien seconden van winnaar Juan José Cobo. De Brit had minder tijd nodig voor het volbrengen van de twintig etappes, maar de Spanjaard sprokkelde dertig bonificatieseconden meer bijeen dan zijn tegenstrever.


Door: NUsport

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2885148/wil-graag-eens-grote-ronde-winnen.html