Ingezonden

vrijdag 16 maart 2012

De populaire Ronde van Nederland trekt jong en oud. Eerder berichtten we al over de 8 en 10 jarige Duitse fietsertjes die de Ronde van Nederland hadden gefietst. Nu ontvingen we een brief van de 76-jarige Antoon Janmaat die de tocht via LF-routes op skeelers heeft volbracht. Zijn vrouw Nel (70 jaar) vergezelde hem op de fiets. Wat een bijzondere prestatie!

“Wij gaan al jaren op deze manier op vakantie, maar dit was de langste tocht en we hebben genoten”, aldus Nel Janmaat. “Op diverse plekken moesten we wel iets van de LF-route afwijken, want niet alle ondergrond was geschikt om te skeeleren. In totaal hebben we daarom zelfs 1400 kilometer volbracht, verspreid over 20 dagen”. De regen die ze onderweg voor hun kiezen kregen, kon hen niet deren. ”We hebben ook veel prachtige zonnige dagen gehad, met de wind in de rug. En wat een gastvrijheid bij de Vrienden op de Fiets”. 

Inmiddels hebben Antoon en Nel per fiets en skeelers heel Nederland al gezien. De zinnen zijn nu gezet op een fietsvakantie over de grens. Misschien wordt het wel de Donauroute.

Bron: http://www.nederlandfietsland.nl/fiets-nieuws/76-jarige-volbrengt-1300-km-lange-ronde-van-nederland-op-skeelers