vrijdag 7 oktober 2011

De opmars van de elektrische fiets is onstuitbaar. Vorig jaar werden circa 166.000 nieuwe e-bikes verkocht. In 2004 waren dat er nog maar 22.000. Ook voor dit jaar wordt weer een toename van de verkopen verwacht.

Maar, een elektrische fiets koopt je niet zomaar. Natuurlijk vanwege de hoge aanschafprijs maar ook omdat het een nieuwe vorm van fietsen is. Om aan de informatiebehoefte tegemoet te komen is een nieuwe beurs in het leven geroepen: E-BikeXperience. Op deze beurs vindt u de nieuwste modellen en de nieuwste trends op het gebied van elektrisch ondersteunde tweewielers en bijbehorende accessoires en onderdelen.

Op de beurs staat een compleet aanbod overzichtelijk bij elkaar, vrijwel alle toonaangevende importeurs en fabrikanten tonen hun nieuwe modellen voor 2012. Zo staan de eerste elektrische stadsbakfietsen voor het vervoer van kinderen op de beurs tentoongesteld.

Centraal op de beurs is het overdekte testparcours. Hier kunt u de bediening, de rij- en ziteigenschappen van e-bikes uitgebreid beproeven. Het parcours is liefst 150 meter lang en heeft een oppervlakte 1200m². Zo kunt u een weloverwogen keuze maken uit de nieuwste modellen.

Kijk voor meer informatie op de site van de  E-bikexperience. U kunt een bezoek aan de beurs ook combineren met de gelijktijdig gehouden BikeMotion, gericht op de sportieve fietser.