Ingezonden

MORZINE – Drie weken voor de start van de Ronde van Frankrijk heeft Andy Schleck een fikse mentale tik opgelopen.

De Luxemburgse coureur stapte zaterdag in de zesde etappe van het Criterium du Dauphiné na 64 kilometer af, omdat hij klaagde over pijn in zijn rechterbeen en onderrug. De coureur liep die kwetsuren een dag eerder op bij een valpartij.

Hij kon de eerste dagen echter ook niet veel indruk maken. In de eerste etappe moest hij lossen en verloor hij meer dan drie minuten op de Australische dagwinnaar Cadel Evans.

”Dit is een grote teleurstelling”, sprak een aangeslagen Schleck. ”Toen ik in de auto zat en de andere renners zag rijden, zat ik er mentaal helemaal door.”

“Vandaag had ik al bij de start pijn in mijn rechterbeen en mijn onderrug en het werd alleen maar erger. Ik heb nog nooit zo afgezien in een wedstrijd en er zat niets anders op dan de race te verlaten.”

Moed niet verliezen

Schleck laat maandag een MRI-scan maken. ”Ik hoop dat het slechts om een spierblessure gaat. Dit is gewoon pech, maar ik mag nu de moed niet verliezen met het oog op de Tour.”

De Ronde van Frankrijk begint op 30 juni in Luik. Teammanager Johan Bruyneel maakte zich eveneens zorgen over de tourvoorbereiding.

”We hadden gehoopt dat Andy, ondanks zijn valpartij, de Dauphiné toch had kunnen uitrijden omdat hij wedstrijdkilometers nodig heeft. Dit is niet goed met het oog op zijn voorbereiding op de Tour, zeker als je de vorm van zijn concurrenten bekijkt.”

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2831182/andy-schleck-ik-heb-nog-nooit-zo-afgezien.html