Na 3 edities trekt de Climbing for Life-karavaan op 29 en 30 augustus richting Tourmalet. De 2115m hoge bergpas is zonder twijfel één van de populairste en meest gevreesde bergen in de Tour de France. Deze reus is dé klimuitdaging voor menig fietsfanaat. Op de top wacht een prachtig panoramisch zicht op de groene Pyreneeën.

Voor de vroege vogels schotelen we reeds op donderdag 28 augustus enkele vrije beklimmingen voor. De aanraders zijn o.a. de Cirque de Troumouse (2.100m) en de Col des Tentes (2.208m) in het beschermd Unesco werelderfgoeddomein van Gavarnie-Mont Perdu. Op vrijdag 29 augustus vertrekken we vanuit Argelès-Gazost voor een uitdagende toertocht van +/- 100km waarbij je de Col d’Aubisque, Col de Spandelles en de Hautacam onder de wielen krijgt geschoven: een koninginnenrit om “u” tegen te zeggen! Op zaterdag 30 augustus klimmen we met z’n allen naar de top van de Tourmalet vanuit Luz-Saint-Sauveur. We sluiten Climbing for Life af met een gezellige pasta party en een spetterende after bike party in Parc Claude Massoure.

Daarnaast kan je via de organisatie gebruik maken van gecentraliseerde logies in Argelès-Gazost en Luz-Saint-Sauveur. Beide dorpen beschikken over tal van accommodatiemogelijkheden. Wij raden iedereen ten stelligste aan om logies te reserveren via onze website: handig én je wordt snel op je wenken bediend!

Bovendien zweet je niet voor niets; Climbing for Life bindt de strijd aan tegen astma en mucoviscidose.

Vlaams minister president Kris Peeters heeft het peterschap alvast opnieuw aanvaard. Ook singer songwriter Ozark Henry zet zijn schouders voor de vierde maal onder het project.

De inschrijvingen zijn geopend, snel zijn is de boodschap!

Surf snel naar www.climbingforlife.be voor alle info!