Tour de Pologne 2015 stage - 5Er wordt over sportvoeding veel beweerd dat je met een korreltje zout zou moeten nemen, maar nu is dat letterlijk het geval. Volgens Spaans onderzoek zorgt een extra snufje zout in je bidon met sportdrank namelijk voor betere duurprestaties.

De wetenschappers deden een experiment onder 26 triatleten tijdens een halve triatlon. Een deel van de sporters kreeg normale sportdrank en het andere deel diezelfde sportdrank met wat extra zout. De groep met extra zout legde de wedstrijd gemiddeld bijna een half uur sneller af dan de zoutelozen.

“Ondanks dat sportdranken zout bevatten om zoutverlies te compenseren, zijn de zoutwaarden die doorgaans in zweet worden aangetroffen vele malen hoger. We kunnen dus concluderen dat het waarschijnlijk nodig is om extra zout tot je te nemen tijdens duursportevenementen”, aldus de onderzoekers in het Scandinavian Journal of Medicine and Sports.

De wetenschappers vermoeden

Dit artikel is afkomstig van fiets, Lees verder op: http://www.fiets.nl/2015/09/27/betere-duurprestatie-met-snufje-zout/