Ingezonden

Betuws team op Tour for Life

29-02-2012 00:00
0 reacties

CULEMBORG – Tour for Life 2012, een spectaculaire 8-daagse wielertocht, wordt dit jaar op 26 augustus tot en met 2 september verreden om geld op te halen voor Artsen zonder Grenzen.

Het team Betuwe Express Samen Sterk, vertegenwoordigd door acht wielrenners en drie verzorgers uit Culemborg, Beusichem en Buren, durft het aan om in acht dagen vanaf de Italiaanse Alpen naar Nederland te fietsen en meer dan 1200 km en 20.000 hoogtemeters af te leggen; gemiddeld zo’n 150 km per dag.

Het team bestaat uit de enthousiaste fietsliefhebbers Wim Van Stijn, Erik Blom, René Goudzwaard, Rudy Brons, Arjan Eigenbrood, Rob Boersbroek, Frans Bonkestoter, Rob Boersbroek, Piet Ravenhorst, Bayan Ravenhorst, Nicky Haze en Hennie Verhaasdonk, zijn veelal lid van de Wielertoerclub Culemborg en varieren in de leeftijd van 25 tot en met 60 jaar. Inmiddels hebben zich zo’n 50 teams uit heel Nederland aangemeld om hieraan mee te doen. Elke nacht wordt er overnacht op campings langs de route en wordt er gezamenlijk gegeten met circa 500 mensen in een grote tent, die geheel door vrijwilligers wordt gerund.

Het doel van het team is om minstens € 15.000 euro bij elkaar te krijgen. Dankzij deze opbrengst kunnen in de nabije toekomst nog meer mensen wereldwijd rekenen op goede medische zorg. Met 15.000 euro kan Artsen zonder Grenzen een complete mobiele hulppost inrichten én een medische noodhulpkist aanschaffen. Met zo’n kist vol medicijnen, verband en instrumenten kunnenhulpverleners drie maanden vooruit.

De teller staat nu al op ruim € 5200,- Het grote doel is om met alle teams minstens 1 miljoen euro bij elkaar te fietsen voor Artsen zonder Grenzen. Deze organisatie voorziet in het geven van Noodhulp bij rampen over heel de wereld en werkt met een team van meer dan 1000 artsen en verpleegkundigen en meer dan 6000 vrijwilligers – zie ook www.tourforlife.nl.

Om het doel te bereiken, hebben zij voor de komende maanden al diverse activiteiten georganiseerd. Deze lijst breidt zich nog steeds verder uit. Zo organiseert het team voor 4 maart een spinningmarathon bij Family Fit (uitverkocht), op 30 april een ludieke fietshappening op Koninginnedag, op 6 mei een fietsdag voor de wielertoerclub WTC, op 26 mei een bijzondere activiteit tijdens de Culemborgse Oltimerclub en op 30 juni:de Rabo-fietsdag.

Daarnaast is een ieder bezig om familie, vrienden en het zakelijke netwerk aan te spreken en hebben al verschillende Culemborgse bedrijven zich aangemeld om als sponsor op te treden en ook hulp te bieden met materiaal en vervoer. Het team hoopt natuurlijk op meer. Sponsors (waaronder nog voor het shirt) en iedereen die het team wil steunen kan kijken op www.tourforlife.nl.

Bron: http://www.culemborgsecourant.nl/lokaal/betuws_team_op_tour_for_life_23096505.html