Deze route staat in het teken van de bollen, maar dat wil niet zeggen dat u hem niet op ieder ander moment met plezier zou kunnen rijden. Tijdens de bollenperiode in het voorjaar fietst u langs velden die doordrenkt zijn met kleur. “Ik wist niet wat rood was tot ik een veld met rode tulpen zag,” zei ooit een Amerikaanse toerist. En inderdaad, nergens treft u zulke verzadigde kleuren als in het voorjaar in de Bollenstreek.
Onderweg komt u ook Museum De Zwarte Tulp tegen, waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de bollenteelt. Zo leert u bijvoorbeeld ook de aloude bollenschuren herkennen, die u onderweg nog tegen zult komen.
En vanzelfsprekend komt u langs de Keukenhof, waarschijnlijk de grootste internationale attractie van Nederland. Gaat u vooral naar binnen: terwijl de buitenlanders zich vergapen aan de bloemen kunt u zich verbazen over hun opwinding.

Een route die op zijn mooist is in de bollentijd. 24 km.

U start bij  TOP (Toeristisch Opstap Punt) Teylingen, bij station Sassenheim. Ga onder de A44 door over de Wasbeekerlaan. Aan het eind rechtsaf de Hoofdstraat op. Ga verderop na het water linksaf de Zandslootkade op, op weg naar knooppunt

56
58
55
57
91
Museum De Zwarte Tulp, Grachtweg 2a
Geopend: dinsdag t/m zondag 13.00-17.00 uur
49
Keukenhof, Stationsweg 166a
Geopend 2012: 22 maart t/m 20 mei
40
48
80
75
74
59
58
56

Vanaf hier fietst u dezelfde weg terug naar de TOP.