Ingezonden

GOES – Reinardt Janse van Rensburg heeft in Goes de Ronde van Zeeland Seaports gewonnen.

De 23-jarige Zuid-Afrikaan van het MTN Qhubeka Cycling Team toonde zich na 204 kilometer de snelste van een kopgroep van drie en liet zijn medevluchters Lars Boom (tweede) en de Belg Gijs van Hoecke (derde) kansloos in de sprint.

De drie reden op minder dan twintig kilometer van de finish weg uit een omvangrijke kopgroep van vijftien renners, waar Rabobank met vijf renners goed in vertegenwoordigd was.

Boom probeerde in de slotfase een aantal keren weg te komen, maar kreeg met de Zuid-Afrikaan Janse van Rensburg een renner mee die dit seizoen al twaalf keer succesvol was en onder meer de Ronde van Overijssel won.

In de slotfase probeerde de Belg Van Hoecke de andere twee te verrassen, maar zijn uitval werd gepareerd waarna Janse van Rensburg de snelste bleek van de koplopers.

Boom baalde maar even van het verlies. ”Ik gokte erop dat ik de snelste zou zijn van de drie, maar die Zuid-Afrikaan was gewoon sterker vandaag. Ik ben blij dat ik voor de winst heb kunnen meedoen. Dit geeft vertrouwen richting het Nederlands kampioenschap in Kerkrade op 24 juni. Daar hoop ik er te staan.”

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2831054/boom-tweede-in-ronde-van-zeeland.html