Ingezonden

HOOFDDORP – Theo Bos heeft woensdag de derde rit in de Eneco Tour op zijn naam geschreven. De renner van Rabobank toonde zich de sterkste in de massasprint in Genk. 

Bos rekende af met de Duitser John Degenkolb van Argos-Shimano en de Australiër Heinrich Haussler. De Belg Jens Keukeleire van GreenEdge behoudt de leiderstrui.

De rit stond in het teken van een lange ontsnapping van vier renners: de Brit Alex Dowsett, de Belgen Laurens De Vreese en James Vanlandschoot en de Italiaan Matteo Bono.

Op acht kilometer van de meet werden zij ingelopen door het peloton. In de sprint rekende Bos af met de concurrentie.

De Raborenner prees na afloop zijn ploeggenoten Mark Renshaw en Graeme Brown, die de sprint voor hem voorbereidden. De overwinning in Genk beschouwde Bos als zijn mooiste en meest zwaarbevochten tot nu toe.

”Een overwinning in de World Tour wilde ik vorig jaar eigenlijk al behalen”, zei de Rabo-renner. ”Het werd uitgesteld naar dit jaar, zoals een ritoverwinning in een grote ronde ten vroegste voor volgend jaar zal zijn. Ik loop dus achter op schema. Maar ik ben heel blij met deze eerste grote zege.”

Parcours WK

De rit van woensdag, die voor een deel over het parcours voor de WK in Valkenburg ging, leidde de renners over 188 kilometer van Riemst naar Genk.

De Eneco Tour duurt tot en met zondag.


Door: NUsport/ANP

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2879475/bos-sprint-zege-in-eneco-tour.html