Ingezonden

AMSTERDAM – Mark Cavendish is niet van plan om een oude sprinterstraditie in ere te houden; de Brit wil tot de allerlaatste etappe in Milaan deel uit blijven maken van het Giro-peloton.

Waar doorgaans een ware sprintersexodus plaatsvindt zodra men het hooggebergte moet trotseren, daar wil de coureur van Team Sky de eindstreep in de modestad bereiken.

“Ik ben hier naartoe gekomen met de intentie om Milaan te halen”, verklaart Cavendish na zijn derde ritzege. “Bovendien wil ik de rode trui veroveren. Het roze tricot kan ik natuurlijk wel op mijn buik schrijven na alle crashes, maar ik ga absoluut nog niet naar huis.”

Het Engelse sprintkanon kampt nog altijd met de naweeën van zijn val in de derde etappe. “Er zijn een paar dagen geweest waarin ik het heel zwaar had, terwijl ik het waarschijnlijk een stuk minder zwaar zou hebben gehad als ik niet gevallen was.”

“Maar na een week begon ik aardig te herstellen en ik word nu alsmaar weer sterker. Ik kwam hier aan in topvorm, maar die val heeft wel zijn tol geëist.”

ZIE OOK


Cavendish grijpt derde zege in Giro

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2814111/cavendish-wil-milaan.html