Ingezonden

Cavendish woest op Ferrari

AMSTERDAM – Mark Cavendish heeft hard uitgehaald naar Roberto Ferrari. De Italiaan veroorzaakte een massale valpartij tijdens de derde etappe waar Cavendish en Taylor Phinney bij betrokken en de renner van Team Sky wil dat Ferrari uit de Giro d’Italia wordt gehaald.

”Gaat het team van Roberto Ferrari of de UCI het juiste doen? Andere rijders, waaronder ikzelf, zijn voor minder naar huis gestuurd”, twitterde Cavendish.

De Engelsman liet via hetzelfde medium ook weten: ”Vallen met 75 kilometer per uur is niet fijn. Datzelfde geldt voor de manoeuvre van Ferrari.”

De organisatie van de Giro heeft al laten weten dat Ferrari woensdag gewoon weer van start mag gaan. De renner van Androni Giocattoli werd door de jury teruggezet naar de 192e plaats.

”Ik was in vierde positie toen Tyler (Farrar) de sprint aanging. Ik probeerde alleen maar een gaatje te vinden en wist niet wie er achter me reed. In een sprint kijk ik nooit achterom”, verdedigde Ferrari zich.

Excuses

Algemeen manager van Androni Giocattoli, Gianni Savio, heeft ondertussen bekend gemaakt zijn excuses te willen aanbieden aan Cavendish. ”Ik zal mij verontschuldigen tegenover Cavendish namens het team en Roberto Ferrari voor het onjuiste gedrag dat niet zo bedoeld was”, zei de manager tegenover Cyclingnews.com.

Overigens leek Phinney er ernstig aan toe na zijn val. Hij werd in een ambulance verzorgd aan zijn enkel.

”Het gaat al heel wat beter dan vlak na mijn val”, liet de Amerikaan weten. ”Gelukkig heb ik nu een rustdag om te herstellen.”

ZIE OOK


‘Gehoopt dat het beter zou gaan’

Ferrari hoeft Giro niet te verlaten na veroorzaken val

Goss wint tumultueuze sprint Giro

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2804928/cavendish-woest-ferrari.html