Ingezonden

HOOFDDORP – Stef Clement koerst ook de komende twee jaar voor de Raboploeg. De renner heeft zijn contract met die periode verlengd.

De 29-jarige Clement reed van 2004 tot en met 2005 voor de opleidingsploeg van Rabobank. Daarna verkaste hij naar Bouygues Telecom, om in 2009 weer terug te keren bij Rabobank.

”Ik rijd hier met jongens met wie ik ben opgegroeid”, verklaart Clement, die ontbreekt in de Tour, zijn bijtekenen.

”We kennen elkaar goed, gaan voor elkaar door dik en dun en ik wil graag mijn steentje blijven bijdragen. Ik geloof dat we op de goede weg zijn en heb alle vertrouwen in de toekomst.”

Steun en toeverlaat

Technisch directeur Erik Breukink, die recent al Luis Leon Sanchez, Bram Tankink, Theo Bos en Maarten Tjallingii langer aan de bankploeg bond, is tevreden dat Clement blijft.

”Stef is een ervaren kracht, die met name in het rondewerk een belangrijke steun en toeverlaat is voor de klassementsmannen. Waar mogelijk kan hij ook voor eigen kans gaan op zijn specialiteit, de tijdrit.”

”Na een paar jaar onzekerheid, waarin blessures van hem parten speelden, heeft Stef opnieuw aangetoond op een goed niveau mee te kunnen. Hij is heel belangrijk voor de ploeg.”

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2849558/clement-blijft-raboploeg-trouw.html