Ingezonden

AMSTERDAM – Alberto Contador werd een maand geleden met terugwerkende kracht voor twee jaar geschorst vanwege zijn positieve test op clenbuterol in de Tour de France van 2010, maar volgens UCI-voorzitter Pat McQuaid staat het vast dat de Spanjaard geen doping heeft gebruikt.

“Het sporttribunaal CAS heeft ook naar buiten gebracht dat Contador niet schuldig is en dat hij geen doping heeft genomen”, laat McQuaid optekenen in de krant AS.

“Maar de clenbuterol zat wel in zijn lichaam. Dat is tegen de regels, vandaar dat hij is bestraft. De aangetroffen hoeveelheid werkte ook niet prestatiebevorderend. Wij zouden overigens elk besluit van het CAS hebben geaccepteerd.”

De baas van de UCI is het niet eens met de kritiek op de Spaans sportbestuurders. Zij zouden de strijd tegen doping niet serieus genoeg nemen.

Valverde

“In Spanje zijn er in de afgelopen periode maar twee geruchtmakende zaken geweest, die van Contador en die van Alejandro Valverde. Ik denk niet dat Spanje een dopingprobleem heeft. In elk geval niet groter dan andere landen.”

Volgens McQuaid ziet de toekomst van het wielrennen er goed uit. “De sport groeit in alle opzichten. Steeds meer mensen gebruiken wereldwijd ook de fiets, dat zijn positieve ontwikkelingen.”

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2755834/contador-gebruikte-geen-doping.html