Ingezonden

Dagzege Valverde in Parijs-Nice

AMSTERDAM – Alejandro Valverde heeft dinsdag de tweede rit in Parijs-Nice gewonnen.

De Spanjaard kwam na een etappe van 194 kilometer tussen Vierzon en Lac de Vassivière als eerste over de streep in de sprint van het uitgedunde peloton.

Simon Gerrans uit Australië moest genoegen nemen met de tweede plaats, voor de Belg Gianni Meersman.

Luis Leon Sanchez, de Spanjaard in dienst van Rabobank, kwam te vroeg op kop en werd vierde. Beste Nederlander was Lieuwe Westra met een tiende plaats.

De Brit Bradley Wiggins behield de gele leiderstrui. Levi Leipheimer en Tejay van Garderen uit de Verenigde Staten volgen op respectievelijk zes en elf seconden. Westra klom naar de zevende plek op 22 seconden van Wiggins.

Roy Curvers

In aanloop naar de slotklim reed Roy Curvers een tijd in beeld. De Nederlander van Project 1t4i ontsnapte samen met de Fransman Jimmy Engoulvent en de Deen Michael Morkov met nog honderd kilometer te gaan uit het peloton.

Engoulvent hield het langste stand, maar ook hij kwam nooit in de buurt van de ritzege. Sergey Lagutin en Westra (Vacansoleil) deden in de slotfase een vergeefse poging om weg te komen. Valverde wachtte geduldig af en bleef op de streep Gerrans net voor.

ZIE OOK


Nog geen zorgen bij Raboploeg

Schleck verlaat Parijs-Nice met buikgriep

Boonen zegeviert in eerste etappe Parijs-Nice

Vacansoleilrenner Larsson wint proloog Parijs-Nice

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2757176/dagzege-valverde-in-parijs-nice.html