Posted

De Havelradweg Fietsroute van het Jaar 2012

De Havelradweg bij Berlijn is uitgeroepen tot Fietsroute van het Jaar 2012. Op 11 en 12 februari wordt tijdens de achtste Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI de trofee uitgereikt. Een vertegenwoordiger van ‘Marketingkooperation Havelradweg’ zal deze prijs in ontvangst nemen.

De Havelradweg is een populaire fietsroute door het voormalige Oost-Duitsland. De hele weg loopt langs de rivier de Havel die uitmondt in de Elbe. De fietswegen zijn helemaal autovrij, waardoor u kunt genieten van de prachtige omgeving. U passeert namelijk prachtige meren, karakteristieke stadswijken en talrijke bossen en natuurgebieden.

Wat heeft de route nog meer te bieden?
Naast de mooie natuurverschijnselen passeert u ook de prachtige authentieke stad Berlijn en Potsdam. Potsdam bevat onder anderen de ‘Hollandse Wijk’ uit de 18e eeuw. U kunt ook verschillende uitstapjes maken in en rondom Berlijn om een stukje cultuur mee te pakken. De fietsroute langs de Berlijnse muur, de Mauerradweg is hier een goed voorbeeld van. 

Wat is de kwaliteit van de route?
De Fiets en Wandelbeurs heeft het initiatief genomen de Fietsroute van het Jaar te benoemen.
Zij willen de ontwikkeling van de fietsroutes namelijk graag stimuleren. De jury die de fietsroutes heeft beoordeeld, heeft drie routes genomineerd en ‘nagefietst’. De routes zijn getoetst aan de hand van 18 kwaliteitscriteria en De Havelradweg voldoet aan alle eisen voor een geschikte route.

Bekijk ook de winnende fietsroute van het jaar 2011!

Bron: http://fietsen.123.nl/entry/13389/de-havelradweg-fietsroute-van-het-jaar-2012