Ingezonden

HOOFDDORP – Thomas Dekker ontbreekt in de Tourselectie van Garmin-Barracuda. De Nederlander kan er wel begrip voor opbrengen.

Door Charlie Bootsman en Rypke Bakker

“Het komt gewoon te vroeg. Ik ben nog te ver verwijderd van het niveau dat nodig is voor de Tour”, zegt Dekker in gesprek met NUsport.

De 27-jarige Noord-Hollander maakt na zijn schorsing weer een jaar deel uit van het peloton en merkt dat er nog veel werk te doen is.

“Het is gewoon een zware sport en dan merk je gewoon dat je de hardheid mist. In de Ronde van Zwitserland reed ik 1400 kilometer in negen dagen. Ik moet meer van dat soort wedstrijden rijden.”

Hesjedal en Danielson

Garmin neemt Ryder Hesjedal en Tom Danielson mee naar Frankrijk voor het klassement. “Die zijn nu een stuk beter en iedereen heeft een bepaalde rol in een ploeg.”

“De rest moet hen helpen en dat is nooit mijn sterkste kant geweest. Die rijden misschien minder bergop, maar zijn van waarde voor die kopmannen.”

Dekker verwacht er later dit jaar wel bij te zijn in de Vuelta. “En daarna is er nog het WK in eigen land, dus er blijft genoeg over.”

Hij rekent erop dat hij volgend jaar wel aan de start staat in de Tour. “Anders zou het toch wel een behoorlijke teleurstelling zijn.”

Thomas Dekker komt volgende week uitgebreid aan het woord in het nieuwe magazine van NUsport.

ZIE OOK

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2842599/dekker-de-tour-komt-vroeg.html