Ingezonden

PARIJS – Team Argos-Shimano is de derde Nederlandse wielerploeg die komende zomer deelneemt aan de Ronde van Frankrijk.

Dat heeft de Tourorganisator ASO vrijdag bevestigd. Naast Argos krijgen de Franse ploegen Cofidis, Europcar en Saur-Sojasun een wildcard.

Met de achttien World Tour-teams, waaronder Rabobank en Vacansoleil-DCM, en de vier uitgenodigde ploegen komt het totaal aantal deelnemende teams op 22.

Het is voor het eerst sinds 1992 dat er meer dan twee Nederlandse ploegen aan de start staan van ’s werelds grootste wielerronde.

Vier equipes

Negentien jaar geleden werd Nederland door liefst vier equipes vertegenwoordigd: TVM, Panasonic, Buckler en PDM.

Tussen 1993 en 1998 namen er telkens twee teams met een Nederlandse licentie deel en tussen 1999 en 2008 had Rabobank het rijk voor zich alleen.

In 2009 en 2011 zorgden respectievelijk Skil-Shimano en Vacansoleil voor de enige oranje tint naast de bankiersformatie.

Supertrots

Teambaas Iwan Spekenbrink was ”supertrots” op de uitnodiging. ”Wij zijn een grote, sterke ploeg, niet alleen qua renners maar ook bijvoorbeeld wat betreft begeleiding. Er zit nog groei in en een grote multinational gelooft er ook in.”

“Het is mooi dat de organisator van de grootste wielerkoers ter wereld dat ook herkent en erkent”, zei Spekenbrink, die met voorganger Skil-Shimano in 2009 al eens aan de Tour deelnam, vrijdag.

Nieuwe geldschieter

Argos nam het hoofdsponsorschap over van Skil. De nieuwe geldschieter werd vorige week in Rotterdam gepresenteerd in aanwezigheid van tourbaas Christian Prudhomme.

Die wilde toen nog niets loslaten, maar duidelijk was wel dat de Fransman gecharmeerd is van het team van Spekenbrink.

”De relatie is al jaren goed”, vertelde de teambaas vrijdag. ”Afgelopen winter hebben we hen ook geïnformeerd dat we begonnen aan een nieuw project, waarmee we op het hoogste niveau willen acteren. Ik denk dat wij inmiddels ook voor de Tour sportief een toegevoegde waarde zijn.”

Vuelta

Argos beschikt onder anderen over twee Duitse renners die al indruk maakten in het peloton: John Degenkolb en Marcel Kittel, die woensdag nog de Scheldeprijs won en vorig jaar een rit in de Vuelta.

Of er voor die laatste rittenkoers ook een wildcard inzit, weet Spekenbrink nog niet. ”Maar ook daar heb ik een positief gevoel over.” Voor de Ronde van Italië kreeg zijn team geen uitnodiging.

ZIE OOK


Spekenbrink: ‘Touruitnodiging dik verdiend’

Project 1t4i wordt Argos-Shimano

Van den Broeck mikt op top vijf in Tour

Evans: Nog minimaal twee keer Tour rijden

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2781988/drie-nederlandse-ploegen-in-tour.html