Ingezonden

AMSTERDAM – Tom Boonen verkende woensdag samen met negen andere Belgische renners het WK-parcours in Valkenburg en heeft goede hoop dat hij na 2005 nogmaals wereldkampioen kan worden.

Boonen miste de edities van 2010 en 2011 vanwege blessures en is dit jaar gebrand op een goed resultaat. ”We hebben het parcours verkend. Het zal zwaar zijn door de wind en eventueel regen.”

”Ik denk dat het een koers wordt voor klassieke renners die in vorm zijn. Als ik goed ben, moet ik dat aankunnen. Nog eens het WK winnen, daar droom ik van”, laat hij aan Sporza weten.

Boonen, die dit voorjaar indruk maakte met zeges in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, is niet bang de Belgische toppers elkaar in de wielen zullen rijden. ”Zeker niet. We zijn eigenlijk allemaal generatiegenoten. We rijden al vijftien jaar samen en hebben nog geen grote fouten gemaakt op een wereldkampioenschap.”

Gilbert

Philippe Gilbert wilde nog weinig kwijt over zijn kansen op het WK. ”Het is nog lang, we zien wel. Ik hoop gewoon dat we in de finale van dit WK nog met een paar Belgen vertegenwoordigd zijn en dan komt het erop aan om de juiste beslissing te nemen.”

”Als de finish boven op de Cauberg had gelegen, had ik veel kans gemaakt. Nu ligt hij 1,5 kilometer na de top en heb ik wat minder kans. Ik denk dat een Sagan-in-vorm moeilijk te kloppen zal zijn. Maar ik zal het zeker proberen.”

ZIE OOK


Boonen mag even niet twitteren

Boonen heerst in Parijs-Roubaix

Boonen wint hectische Ronde van Vlaanderen

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2796256/droom-van-winnen-wk.html