Ingezonden

Dubbelslag Rodriguez in Giro d’Italia

AMSTERDAM – Joaquin Rodriguez heeft dinsdag de tiende etappe van de Giro d’Italia gewonnen. De Spanjaard was bij de aankomst bergop in Assisi de snelste en pakte de roze leiderstrui.

Tom-Jelte Slagter trok de sprint aan, maar was niet opgewassen tegen de tempoversnelling van Rodriguez. De Raborenner eindigde op de zevende plaats.

De Canadese leider Hesjedal finishte net voor Slagter als zesde en verspeelde zijn voorsprong van negen seconden op Rodriguez. Hij staat nu zeventien seconden achter.

De klimmer van Katoesja boekte zijn eerste ritzege in de Giro. Hij is de elfde actieve renner die in elke grote ronde een etappe heeft gewonnen.

Rodriguez is de vijftiende roze truidrager uit Spanje. Zijn landgenoot Miguel Indurain droeg de leiderstrui met 29 etappes het langst van alle Spanjaarden.

Keizer

Martijn Keizer van Vacansoleil was aan het begin van de etappe van 186 kilometer voor de derde keer deze Giro in de aanval.

Hij moest in de slotfase echter lossen uit de kopgroep. Raborenner Stef Clement pikte hem op, maar beide Nederlanders werden voor de ontknoping nog teruggepakt.

Woensdag vertrekken de renners al om 10.55 uur voor een 255 kilometer lange rit van Assisi naar Montecatini Terme. Daarin is een klim van de derde categorie opgenomen en één van de vierde.

Bekijk de klassementen

ZIE OOK


Tiralongo verslaat Scarponi in sprint bergop

Rubiano wint, Malori in het roze

Cavendish wint opnieuw in Giro

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2811543/dubbelslag-rodriguez-in-giro-ditalia.html