artistic impressions MountainbikeIn recreatiegebied De Schorre, in de provincie Antwerpen, is sinds kort een nieuw MTB-parcours aangelegd. Het is het eerste officiële technische mountainbikeparcours in Vlaanderen. Het is daarmee alleen geschikt voor ervaren mountainbikers.

Het is een zeer gevarieerd en uitdagend parcours met steile hellingen en spectaculaire afdalingen. Het parcours is 4,1 kilometer lang. De hindernissen worden telkens met een gevaarsbordje aangeduid. Het complete parcours is bovendien duidelijk bewegwijzerd. Het dragen van een helm is verplicht en bij regenval is het parcours zwaar.

Bedoeling is om op termijn het mountainbikeparcours van De Schorre te verbinden met het mountainbikenetwerk Rivierenland dat al heel wat kilometers mountainbikeplezier geeft.

Het startbord van het parcours vind je aan de hoofdingang van De Schorre in de Schommelei, aan het einde van de parkeerplaats, bovenaan de trap. Meer informatie is te vinden op deschorre.be.

Dit artikel is afkomstig van fiets, Lees verder op: http://www.fiets.nl/2015/09/17/eerste-technisch-mountainbikeparcours-in-vlaanderen/