De koude winter is ingetreden. Helaas heeft dit weer ook enkele afgelastingen van toertochten tot gevolg. Houd daarom ntfu.nl in de gaten voor de laatste stand van zaken. Op de pagina ‘wijzigingen/afgelastingen’ vind je de toertochten die niet doorgaan.

De weersvoorspellingen van Weeronline voor de komende dagen zijn als volgt:

Morgenochtend gaat het vanuit het noorden sneeuwen. In de middag bereiken de sneeuwbuien ook het zuiden van het land. Gemiddeld valt er een centimeter of 3, maar lokaal kan dit oplopen tot 6 centimeter. In de kustgebieden kan het morgen tijdelijk een graadje dooien, in de rest van het land blijft de temperatuur onder 0.

Zaterdag is het weer zonnig en koud met maximumtemperaturen ruim beneden het vriespunt in het hele land. Zondag vindt er een zwakke dooiaanval plaats. Dit levert mogelijk wat sneeuw op in het noorden en westen, maar tot overtuigende dooi komt het niet.

De eerste helft van volgende week houden we droog en zonnig winterweer met lichte vorst overdag en matige tot strenge vorst in de nachten. Halverwege de week staan er nieuwe dooiaanvallen op het programma. In hoeverre deze wel succesvol zullen zijn is nog onduidelijk.

Bron: www.weeronline.nl 2 februari 2012 15:35 uur

Bron: http://www.ntfu.nl/Nieuws.aspx?NewsId=360