Ingezonden

BAGNERES-DE-LUCHON – Cadel Evans kon na afloop van de zestiende etappe van de Ronde van Frankrijk maar één conclusie trekken: ”Mijn Tour is voorbij.”

De kopman van BMC verloor woensdag bijna vijf minuten op geletruidrager Bradley Wiggins en kan prolongatie van de Tourtitel vergeten.

”Ik had wat maagproblemen voor de start”, gaf Evans als excuus. ”Als dat twee uur voor het vertrek gebeurt, dan kan je weinig doen. Ik dacht dat het weinig invloed zou hebben op de race, maar dit is duidelijk niet mijn gebruikelijke niveau.”

Evans zakte naar de zevende plaats in de stand, op 8.06 van Wiggins. De Australiër liet de afgelopen twee weken nimmer zijn vorm van vorig jaar zien en kwam in deze Pyreneeënrit ook al vroeg in de problemen.

Op het moment dat Sky het tempo verhoogde op de Col d’Aspin moest Evans direct lossen. In de afdaling hervond hij de aansluiting, maar op de slotklim verloor hij vervolgens minuten.

”Ik denk dat de hele ploeg zijn best heeft gedaan om de schade zo beperkt mogelijk te houden”, zei ploegleider John Lelangue. ”Maar het is duidelijk: we hebben een zwaar verlies geleden.”

Lees alles over de Tour de France op onze special

ZIE OOK

 
Lucratieve dag voor Europcar
 
Wiggins: ‘Ideaal scenario voor ons’
 
Hoogerland: ‘Ik heb een supergoeie etappe gereden’
 
Van den Broeck: ‘De tweede keer kraakte Evans’
 
Indrukwekkende zege Voeckler

Voeckler soleert naar zege

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2862017/evans-ik-had-maagproblemen.html