Ingezonden

AMSTERDAM – Cadel Evans heeft na de eerste dag de leiding in het Critérium International in handen. De Tour-winnaar won zaterdagmiddag de 6,5 kilometer lange tijdrit door Porto Vecchio.

Een rit in lijn met start en finish in de Corsicaanse stad werd eerder zaterdag gewonnen door de Fransman Florian Vachon (Bretagne-Schuller) die als snelste sprintte.

Evans (BMC) raffelde de tijdrit ‘s middags af in 7.21 minuten. Daarmee blijf hij Michael Rogers (Team Sky) maar net voor. De twee Australiërs zetten dezelfde tijd neer. Simon Geschke (Project 1t4i) kwam als derde over de streep. Diens ploegmaat Tom Dumoulin werd op de tiende plaats de beste Nederlander.

In het algemeen klassement staat Evans ook net voor op Rogers en volgt Geschke op een tel van de Australiërs. Dumoulin is ook hier de beste Nederlander, maar staat pas 49e. Hij geeft 54 seconden toe op de gele trui.

Zondag volgt nog een etappe in het Critérium International. Dan volgt een 179 kilometer lange klimetappe met aankomst bergop op de Col de l’Ospedale.

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2771610/evans-leidt-criterium-international.html