donderdag 15 december 2011

Aan het eind van het jaar zien we diverse ‘De beste … van 2011’-lijsten verschijnen. Ook Apple doet hieraan mee. Zo is de ‘App Store Rewind’ de keuze van Apple voor de beste apps van het jaar 2011, mede gebaseerd op de beste omzet. De Fiets!-app is verkozen tot één van de vijf beste navigatie apps.

De app heeft het inderdaad goed gedaan. Sinds de lancering van Fiets! in augustus 2010 zijn er 20.000 betaalde app downloads gerealiseerd. De app stond in de fietsmaanden (mei tot en met september) bijna onafgebroken in de top 5 van de categorie ‘Navigatie’.
Fiets! maakt niet alleen het vooraf plannen van een fietsroute mogelijk, maar toont ook tijdens het fietsen je positie op de digitale kaart. In de iPhone app zijn ook alle aangesloten Fietsers Welkom! adressen in de kaart te zien. De app is beschikbaar voor voor iPhone en Android, download kost € 1,59.
In de wintermaanden wordt de app nog verder te verbeterd. De aanvullende website www.routeplein.nl heeft, mede door toevoeging van een zoekfunctie, al een verbeterslag ondergaan. Nu je kunt zoeken op route- en gebruikersnaam is het gemakkelijk om routes (van bekenden) terug te vinden.