Ingezonden

17 april 2012 – Zondag 22 april organiseert Natuurmonumenten op Planken Wambuis een hele bijzondere open dag in het teken van natuurgedichten. Vanaf 11 uur is er een programma vol fiets- en wandelmogelijkheden, workshops, hutten bouwen, voordrachten en nog veel meer.

Locatie

Vanaf 11 uur bent u welkom op Oud Reemst in de werkschuur van Natuurmonumenten. Hier ontvangt u een speciale kaart met daarop een deel van de poëziefietsroute die in boekvorm is verschenen. Het boek met de complete poëziefietsroute is ter plekke te koop. U krijgt ook consumptiebonnen mee voor gratis koffie of thee onderweg.

Live gedichten

Op verschillende locaties in het gebied, op kaart aangegeven, vindt u dichters die hier hun eigen werk voordragen. Het gaat om gedichten die zij speciaal hebben gemaakt over die hen betekenisvolle plek in de natuur. U kunt ook wandelen langs de dichters.

Fiets huren?

Fiets wat langere afstanden of beperk het tot korte stukjes. Neem uw eigen fiets mee of huur er een. Wilt u een fiets huren, meld u dan uiterlijk vrijdag 20 april aan bij m.portier@natuurmonumenten.nl of via 026-4822219.

Picknicken

Er is een picknickplek waar u (biologische) broodjes kunt kopen en op twee locaties in het terrein is gratis koffie en thee verkrijgbaar met uw consumptiebonnen. Andere drankjes zijn tegen kostprijs te verkrijgen.

En verder

  • staat er een informatiewagen van Natuurmonumenten

  • is er een huttenbouw-speelplaats voor kinderen

  • worden er verspreid over de fietsroute twee workshops dichten gegeven: één voor kinderen en één voor volwassenen

  • signeren de dichters uw bundel of uw eigen meegenomen boek

  • kunt u uw ter plaatse gemaakte gedicht zelf voordragen

  • duurt het programma tot ongeveer 16.00 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Startplek

Zondag 22 april, 11 uur bij werkschuur Oud-Reemst, aan de N310 tussen Otterlo en Schaarsbergen. Goed herkenbaar aan de vlaggen! LET OP. I.v.m. werkzaamheden is Oud-Reemst op 22 april alleen bereikbaar via Otterlo! Uitgebreide routebeschrijving.

Bron: http://www.anwb.nl/fietsen/nieuws-en-tips/archief,/2012/april/Fietsen-langs-gedichten.html