Ingezonden

Dental Mission Project is  een niet-gouvernementele organisatie die werd opgericht om hulp te bieden aan kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, zodat tandhygiëne en tandverzorging ook daar ingeburgerd kan geraken. Door deze  steun kunnen plaatselijke tandartspraktijken opgericht worden. 

Jef Desmedt, bij de meesten beter gekend als Jan Vandenbossche uit Familie, is peter van dit project. Het was Carl Geens uit Roosbeek die hem wist te strikken. Samen met zijn Soap-team stond hij zaterdag aan de start van de fietstocht in Boutersem. Op deze manier wil hij de problematiek van de tandhygiëne in de Derde Wereld onder de aandacht brengen. Want voor ons is het misschien evident, ginds hebben ze andere zorgen en prioriteiten.

Mens sana in corpore sano

Op de eerste rij stond naast Jef en burgemeester Langendries ook een oude bekende: wielermanager Patrick Tuerlinckx van het team Melbotech heeft zijn roots immers in Boutersem liggen. Hij, zijn ouders en Wielerclub Boutersem Sportief waren de drijvende kracht achter de wielertocht van ongeveer 25 kilometer doorheen het Hageland. De organisatie was vlekkeloos en kreeg terecht alle lof.
Etienne Kinnaer uit Vissenaken heeft er een mooi filmpje van gemaakt. Klik hier om het te bekijken.

De opkomst was massaal. Van elke inschrijving gaat er 1 euro naar Dental Mission.
Wie meer wil weten over dit project, kan hier klikken.

 

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLBBI_20120318_001