Ingezonden

Van 24 t/m 27 juli 2012 vindt de 28e editie van de Fietsvierdaagse Venray plaats. Deze tocht met 2 NTFU sterren voert je via uitgepijlde routes door het Noord-Limburgse en Brabantse Peelgebied.

De met twee NTFU sterren gewaardeerde Fietsvierdaagse Venray voert u via uitgepijlde routes door het vlakke Noord-Limburgse en Brabantse Peelgebied en laat u genieten van diverse toeristische attracties.

Startlocatie:   Sportcafé De Wetteling.
Afstanden:     30, 45, 60 km 
                    (op woensdag 25 juli 18 km voor de jeugd en op donderdag 26 juli een 45 km GPS-                    tocht)

Combineer je bezoek aan Venray en de deelname aan de Fietsvierdaagse Venray met een bezoek aan de Floriade 2012 in Venlo. Deze Wereld Tuinbouw Tentoonstelling wordt gehouden van 3 april t/m 7 oktober 2012.

www.fietsvierdaagse-venray.nl

Ook in 2012 kan men dagelijks kiezen uit 3 afstanden tw: 30 – 45 en 60 km. Onze routecommissie heeft ook dit jaar weer prachtige routes uitgezet met o.a. nieuwe fietspaden en nieuwe controleplaatsen. Op diverse plaatsen kunt u genieten van muziek en van de plaatselijke gezelligheid. Laat u verrassen ! En doe dagelijks mee met een gratis loterij.

24 juli 2012:
Op de eerste dag brengt men, afhankelijk van de gekozen afstand, o.a. een bezoek aan de volgende plaatsen: Merselo – Overloon – St. Anthonis – Vierlingsbeek met veel verrassende nieuwe fietspaden. De bezienswaardigheden op deze dag zijn o.a. Liberty Park – King Kong Survival park – Molen Nooit Gedacht.

25 juli 2012:
Op de tweede dag worden, afhankelijk van de gekozen afstand, de volgende plaatsen bezocht: Merselo – Blitterswijck – Well – Wanssum – Broekhuizen – Arcen. Op deze dag gaan wij ook de Maas en de grens over en brengen wij een bezoek aan ons buurland Duitsland. De tocht in ons buurland gaat richting de plaats Krefeld. Tijdens uw bezoek aan Duitsland komt u langs zeer grote heidekwekerijen en fietst u over zgn holle-wegen met zeer oude boerderijen.
Op deze dag hebben wij ook een tocht van 18 km die speciaal is uitgezet voor de kinderen en hun begeleiders. De controleplaats van deze tocht is bij manege Hermkushof. Op deze locatie zijn ook de kinderspelen voor de jeugd en kunnen de ouders heerlijk genieten van een hapje en/of drankje terwijl de jeugd aan het spelen is.
De bezienswaardigheden op deze dag zijn o.a.: Speeltuin Vlakwater –Forellenkwekerij Keizersberg te Blitterswijck– Maasduinen en de Maas – De Martiene Plats te Weverslo

26 juli 2012:
Op de derde dag brengen wij, afhankelijk van de gekozen afstand, een bezoek aan o.a. de volgende plaatsen: Horst – Veulen – Melderslo – Broekhuizen – Lottum.
Ook kan u vandaag genieten van o.a de volgende bezienswaardigheden: Kasteelse Bossen in Horst – Rozendorp in Lottum – Streekmuseum De Locht.
Op deze dag bestaat ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een GPS-tocht van 45 km. Deze tocht staat geheel los van de overige tochten, dus geen grote groepen, geen verkeersregelaars etc. Samengevat bent u dus volledig aangewezen op uw gps-apparatuur. Uiteraard moet men zijn eigen gps-apparatuur meenemen.

27 juli 2012
Op de vierde en laatste dag worden, afhankelijk van de gekozen afstand, o.a. de volgende plaatsen bezocht: Griendtsveen – Helenaveen. – America – Kronenberg – Ysselsteyn.
Vandaag kunt u genieten van de volgende bezienswaardigheden: Peelmuseum in America met Plaggenhut van Rowwen Hèze – De zgn 12 Apostelen (werknemershuizen) in turfdorp Griendtsveen.
Tijdens onze slotmiddag op vrijdag 27 juli sluiten wij ons evenement feestelijk af met onder andere de verloting van een fiets onder de voorinschrijvers.

Op onze site http://www.fietsvierdaagse-venray.nl kunt nog meer details over boventaande routes lezen. De 18 en 30 km routes zijn in principe ook geschikt voor deelnemers in een scootmobiel.

Bron: http://www.ntfu.nl/Nieuws.aspx?NewsId=375