Posted on 19 december 13 in Wielernieuws profs

Geplaatst op donderdag 19 december 2013 om 10:38 door redactie.

foto: Sirotti

Drievoudig wereldkampioen Oscar Freire sluit uit dat een Nederlander in het Spaanse Ponferrada de wereldtitel kan winnen. De ex-Rabo-renner verkende gisteren, met drie andere Spaanse oud-wereldkampioenen (Miguel Indurain, Abraham Olano en Igor Astarloa) het WK-parcours. “Ik geloof best dat er Hollandse jongens zijn die lang kunnen meedoen in Ponferrada, maar winnen? Dat lijkt me uitgesloten”, zegt Oscarito in De Telegraaf.

“Er zijn te veel specialisten voor een dergelijk rondje, en die zie ik bij jullie niet. Bauke Mollema is geen WK-renner en voor Lars Boom is de afstand dikwijls een probleem”, legt de wereldkampioen van 1999, 2001 en 2004 uit.

Bondscoach van Spanje, Javier Minguez is van mening dat het 254,8 kilometer lange parcours, met twee beklimmingen en een razendsnelle, technische afdaling, zwaar, maar niet selectief genoeg is. Minguez: “Dit zou iets zijn voor Freire en Olano, maar zij fietsen niet meer. Maar niet voor Valverde en Rodriguez, die kwamen tot hun recht in Florence. Deze ronde is Peter Sagan op het lijf geschreven, en misschien iemand als Tom Boonen wel, mits hij de vorm heeft van drie jaar geleden.”

Dit artikel is afkomstig van Wielerflits, Lees verder op: http://www.wielerflits.nl/nieuws/25030/freire-quot-nederlanders-kansloos-op-wk-quot.html