Uit studies blijkt dat fietsers hun zichtbaarheid overschatten met maar liefst 700%. In de Verenigde Staten wordt 40% van de fietsers van achteren aangereden en 80% van de fietsongevallen gebeurt overdag.

“We concurreren met automobilisten om aandacht, want sommigen zijn aan het sms’en, eten of aan het bellen, en als er een manier is waarop we de fiets of de fietser groter kunnen maken dan ze feitelijk zijn, dan zou dat heel gaaf zijn”. Aldus President directeur John Burk van Trek.

De Flare R is een achterlicht met extra zichtbaarheid en garandeert hierdoor meer veiligheid tijdens het fietsen of het nu dag of nacht is. Dit achterlicht veroorzaakt een kleine revolutie. Het is een accessoire dat eigenlijk op elke fiets moet zitten waarmee op de weg wordt gereden. Bontrager speelt hierbij in op de vraag om het fietsen in het algemeen veiliger te maken.

Het krachtige 65 lumen achterlicht is ontworpen om ook overdag

Dit artikel is afkomstig van Wielrenblad, Lees verder op: http://wielrenblad.soulonline.nl/leesvoer/gegarandeerde-zichtbaarheid-voor-overdag/