Ingezonden

HOOFDDORP – Woensdag kwam hij door een valpartij nog op achterstand binnen en een dag later kreeg hij in volle finale een lekke band. Toch won Jeff Vermeulen de derde etappe van Olympia’s Tour.

Door Daan de Ridder

De renner van Metec was na 158 kilometer van Elst naar Hoofddorp de snelste in de sprint. Hij bleef zijn landgenoot Johim Ariesen (Koga) en de Australiër Steele van Hoff (Chipotle) voor.

Op tien kilometer van de streep – al in de straten van Hoofddorp – moest Vermeulen na een lekke band nog proberen terug te komen in het peloton.

“Ik was zeker in paniek”, zei de winnaar na afloop tegen NUsport. “Dat was het slechtste moment om lek te rijden. Maar we hebben een superploeg en zij hebben me weer teruggebracht.”

Metec draaide sowieso goed in de derde etappe, want met Luc Hagenaars en Adrie Lindeman had het ook twee mannen in de vlucht van de dag.

Die tien renners kregen echter nooit meer dan een minuut of twee en werden voor de plaatselijke omloop in Hoofddorp bijgehaald.

Last van kuit

Vermeulen: “We hadden vanochtend met de ploeg al besproken dat we er voor zouden gaan vandaag. Ik was gister dan wel gevallen en heb nog wat last van mijn kuit, maar ik dacht: wat er ook gebeurt, ik ga vandaag strijden om de winst.”

“Ik ben al een tijdje goed in orde”, vervolgde de Nederlander. “Op vijfhonderd meter voor de streep zag ik een gat en daar dook ik in. Dan is het: niet meer kijken en trappen.”

Die simpele filosofie leverde hem de bloemen én de puntentrui op. “Dit was ons doel deze ronde: een etappe winnen. Nu wil ik die puntentrui ook proberen te houden. En hopelijk hebben we met de ploeg ook nog iemand vooraan in het klassement zaterdag.”

Limburg

Dat algemeen klassement zal vrijdag voor een groot deel gemaakt worden, met een rit over ruim tweehonderd kilometer door het Limburgse heuvelland.

Jenning Huizenga van het Rabobank Continental Team is na donderdag nog steeds de leider, maar de oud-baanrenner viel op Hemelvaartsdag hard en ging direct na zijn huldiging en de dopingcontrole naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

Huizenga had een zichtbare schaafwond op zijn kin en klaagde over pijn over zijn hele bovenlichaam.

De klassementsleider kan vrijdag wel starten in de koninginnenrit. De verwondingen die de renner opliep, waren niet zo ernstig dat hij de strijd moet staken, zo liet de Raboploeg later weten.

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2813206/geplaagde-vermeulen-wint-derde-etappe-olympias-tour.html