Ingezonden

HOOFDDORP – Robert Gesink begint wederom als kopman van de Rabobank aan de Tour de France, maar heeft in de komende editie met Bauke Mollema en Steven Kruijswijk wel twee sterke klassementsrenners naast zich.

Door Nando Boers

De Varssevelder hoopt daardoor een deel van de druk die de Tour met zich meebrengt te kunnen delen. “Het deel dat door ons drieën gedeeld kan worden, is hopelijk het omgaan met de verwachtingen van Nederland”, vertelt Gesink het magazine van NUsport.

“Dat die mannen wat druk wegnemen. En dat Steven en Bauke een deel van het takenpakket overnemen. Zaken waar ik niet mee bezig wil zijn.” Gesink staat erom bekend dat hij zich na afloop van een koers graag afsluit en volledig met zichzelf bezig is.

De voornaamste druk die hij tijdens de Ronde van Frankrijk voelt, komt naar eigen zeggen dan ook vooral van hemzelf. “Ik heb het doel terug te keren waar ik in 2010 stond, of beter”, blikt de Raborenner terug op het jaar dat hij als vijfde eindigde in de Tour.

Streep

Of hij die prestatie dit jaar, bij afwezigheid van favorieten als Alberto Contador en Andy Schleck, kan herhalen, laat Gesink in het midden. “Schiet mij maar lek. Ik zie wel waar het schip strandt.”

“Als ik dat niveau van 2010 haal, dan kan er heel veel. Maar vorig jaar heb ik gezien dat er maar iets hoeft te gebeuren of er kan een streep door de rekening.”

In het magazine van NUsport, de Tour de France-special, staat deze week een uitgebreid interview met Robert Gesink waarin hij uitgebreid vooruitblikt op de ronde.

Het magazine ligt vanaf dinsdag in de winkel en is zowel via de website als voor op de iPad te bestellen.

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2838702/gesink-hoopt-gedeelde-tourdruk.html